Na pašerácké stezce do Čech

Pojďte s námi po pašerácké stezce z Rakouska do Čech. Večerní putování (cca 7 km) přes hranici, kudy vedla ještě nedávno ilegální stezka.

Pojďte s námi po pašerácké stezce z Rakouska do Čech. Večerní putování (cca 7 km) přes hranici, kudy vedla ještě nedávno ilegální stezka. Fyzická náročnost: pro každého schůdné. Čelovky použijeme, jen když se pohraničníci nebudou dívat a když nebude svítit měsíc.. Z temného lesa vyjdeme na mýtinu, kde nestojí perníková chaloupka, ale prima hospoda s pašeráckým gulášem a praskajícím krbem. Ubytování je na podstatně vyšší než pašerácké úrovni. Večer program u krbu a studený bufet. Dopoledne vyrazíme na další výlet (cca 11 km podle sněhových podmínek). Čeká nás jiskřící sníh, bohatý program a plno legrace, kde si lze vybrat mezi běžkami (stopa bude) nebo pěší tůrou, metanou nebo sáňkovanou. Lze zvládnout mnohé. Občerstvení od 12hod. organizuje Rakousko-český spolek.

Místo akce: přechod z Horního Rakouska do Pohoří na Šumavě a na Trojmezí.

Čas: odjezd z Č.B. 16:30, návrat: následující den večer, čas návratu podle dodody a okolností „Setkání“ mezi 19-21 hod.

Výbava: dobrá turistická obuv odolná vodě, ruksak s potřebným na večer a noc. Spacák není třeba. Běžky a běžecké vybavení Vám převezeme, aby byly dopoledne k dispozici.